Auto huren in Florida

Het aanbod aan huurauto’s is enorm in Florida. Vooral op de luchthavens van Miami en Orlando heb je de keuze uit veel verschillende autoverhuurders en soorten auto’s. Wil je een cabriolet, SUV of luxe auto huren? Geen probleem. Gemiddeld genomen kun je wel stellen dat je hier voor hetzelfde geld wat je elders betaalt meer auto krijgt. Een maatje groter nemen is betaalbaar, ook omdat de brandstofprijzen nog steeds een stuk lager liggen dan bij ons.

Als je een auto wilt gaan huren in Florida dan raden wij eigenlijk altijd aan om deze vooraf te reserveren. Dat is vrijwel altijd goedkoper dan ter plaatse te regelen en je hebt op dat moment meer keuze. Het belangrijkste is misschien wel dat je vooraf duidelijk ziet wat de voorwaarden zijn. Bij het huren van een auto moet je proberen niet alleen naar de prijzen te kijken, maar vooral naar hoe het zit met verzekeringen, extra’s en uitsluitingen. Denk bijvoorbeeld aan flinke meerprijzen om de huurauto all-risk te verzekeren, de soms hoge eigen risico’s waar je mee te maken kunt krijgen en de toeslagen voor een tweede bestuurder.

Ons advies is om gebruik te maken van een Nederlandse verhuursite die de regels duidelijk toont op de website, zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken en niet voor onaangename verrassingen ter plaatse komt te staan. Wij gebruiken al jarenlang twee verhuursites: Easyterra en Sunny Cars. Beide goed in wat ze doen, maar wel ieder met zijn eigen kwaliteiten. Beide sites werken samen met bekende autoverhuurders zoals Alamo, Dollar, Hertz en Avis als leveranciers van de huurauto’s.

Zo biedt Sunny Cars zogenaamd all-inclusive autoverhuur aan. Dit is aangenaam voor wie optimaal verzekerd wil zijn en niet met onverwachte toeslagen geconfronteerd wil worden. Een auto huren bij Sunny Cars betekent dat je een goede all-risk verzekering hebt waarbij je ter plaatse met een gerust hart iedere aangeboden extra verzekering kunt weigeren. Daarnaast heb je bij Sunny Cars geen eigen risico. Een extra voordeel vinden wij dat de tweede bestuurder inbegrepen is. Zeker als je gaat rondreizen door Florida dan is het wel prettig als je elkaar zo af en toe eens af kunt wisselen.

Bekijk huurauto’s in Florida via Sunny Cars

Easyterra heeft een iets andere insteek dan Sunny Cars. Hierbij heb je meer vrijheid in wat je wel en niet wilt hebben. Je kunt dus kiezen voor een ‘worry-free’ huurauto met uitgebreide dekking, met de tweede bestuurder inbegrepen en zonder eigen risico. Je kunt echter ook voor een goedkopere optie gaan waarbij wel de noodzakelijke verzekeringen inbegrepen zijn, maar waarbij je wel een eigen risico hebt en/of een tweede bestuurder niet inbegrepen is. Binnen de Verenigde Staten zie je het aanbod van ‘worry-free’ autoverhuur duidelijk de overhand nemen.

Bekijk huurauto’s in Florida via EasyTerra

One way rental

Een rondreis maken betekent niet altijd dat je een rondje hoeft te maken. Je kunt ook op plek A beginnen en op plek B eindigen. Denk bijvoorbeeld aan arriveren in Orlando en weer vertrekken vanuit Miami. Op die manier voorkom je soms dat je meer rijdt dan nodig is om te zien wat je wilt zien. Je kunt zelfs een rondreis maken waarbij je in de ene staat begint en in de andere eindigt. Gelukkig zijn autoverhuurders gewend aan dit soort reisschema’s. Daarvoor bieden zij zogenaamde ‘one way rentals’ aan. Je levert je auto of camper dan op een andere locatie in dan waar je hem opgehaald hebt.

Voor een one-way-rental wordt vaak, maar niet altijd, een toeslag berekend: de zogenaamde ‘one way fee’. Hoe hoog die toeslag is, is afhankelijk van de verhuurder en welke locaties je gebruikt. Zo zijn er autoverhuurders die geen one way toeslag berekenen als je de auto ophaalt en inlevert binnen de staat Florida.